top of page

Nå går vi inn i enda et nytt år. Starten på året har alltid en magisk følelse for meg, hvor jeg reflekterer over året som har gått og samtidig setter nye mål for det kommende året.


Hva vil du få ut av det nye året? Det er både fantastisk og skremmende at det er helt opp til oss selv. Å gjøre en endring, tørre noe nytt eller ta en ny vei krever innsats og styrke fra vår siden. Men jeg heier på deg. La oss sammen fylle 2024 med gode opplevelser, små lykkestunder og drømmer.


Nå er januar i full sving, og du har kanskje kastet deg inn i nye rutiner allerede? Du vil kanskje trene mer, spise sunnere, få mer frisk luft, være mer sosial og jobbe mer effektivt ~ alt på en gang. Men så nærmer februar seg, og entusiasmen begynner å avta. Det kan være slitsomt og overveldende å gjøre alt med en gang, så du utsetter litt, som gradvis blir lengre, og til slutt kjenner du igjen med frustrasjon over målene du satt. Jeg kjenner meg i hvert fall igjen i dette. Mitt tips ~ start i det små. Sett opp delmål, for på den måten vil du oppleve mestring av de små tingene, som igjen gir motivasjon for videre fremgang.


Nå skal ikke jeg skryte på meg å være livsstilguru (hihi), men som hudpleier kan dette absolutt relateres til huden. Du ønsker resultater, og du ønsker dem gjerne raskt! Du søker kanskje etter alt som kan gi deg ønsket resultat og blir skuffet når resultatene ikke kommer.


"Hvor lenge har du brukt dette?" spør jeg under konsultasjon. De mest utålmodige svarer oftes noe mellom 2 til 4 uker. Jeg spør også, "hva har du prøvd den siste tiden?" og jeg får ofte en "smørbrødliste" som er lengre enn den kinesiske mur.


Konsultasjon og veiledning for hud.
Konsultasjon og veiledning for hud.

Så det første jeg ønsker at du skal la ligge igjen i 2023 er utålmodighet og quick-fixes.

Gi huden din litt tid. Visste du at det tar minst 2-3 hudsykluser (ca. 2-3 måneder) før endringer virkelig begynner å merkes på huden? Når du først merker en skade eller endring på huden din, har den allerede pågått på cellenivå over en stund. Så det er ganske naturlig at den også vil bruke litt tid på å reparere og normalisere seg igjen.


Noe annet du skal ha mer fokus på i 2024 er konsistens og progressiv jobbing. Start alltid med basicen. Det er aller viktigst at du bygger opp en god grunnleggende rutine, før du tilfører mer aktive ingredienser og tunge produkter. På den måten oppnår du sunn hudhelse og sterke hudbarriere.


Du har kanskje hørt om skinsycling, som har trendet på sosiale kanaler flere ganger i 2023. I slike tilfeller er det viktig å være kildekritisk og ikke slenge seg på alle trender. Huden din trenger stabilitet og konsistens. Ja, det er nødvendig å tilpasse produkter etter hudens skiftende behov. Men å veksle mellom et overdrevet antall aktive ingredienser på forskjellige dager i uken kan raskt føre til en svekket hudbarriere og en stresset hud. Produkter trenger tid for å gjøre jobben sin.


Venus Hanna sine spådommer for trender innenfor hudpleie i 2024
Mine spådommer for hudpleietrender i 2024

Så med dette ønsket jeg deg en god hudhelse og et dryss med lykke i det nye året✨


Hanna
bottom of page