top of page

Kollagen utgjør det mest dominerende proteinet i kroppen din og spiller en betydelig rolle i strukturen til huden, håret, neglene, beinene og bindevevet. Det kan sammenlignes med et støttende stillas som holder alt på plass. Kollagen gir ikke bare huden styrke og støtte, men bidrar også til å opprettholde elastisiteten og fastheten som er essensiell for å bevare et ungt og smidig utseende.


I løpet av tjueårene begynner hudens naturlige kollagenproduksjon å avta. Kollagenets tap er dessverre uunngåelig, og som du eldes, reduseres både produksjonen og kvaliteten av dette proteinet. Dette resulterer i synlige tegn på aldring. Heldigvis er det mulig å bidra til å bevare og styrke det eksisterende kollagenet i huden.


Ung voksen kvinne påfører produkt i ansiktet.
Kollagen er viktig for å opprettholde ungdommelig hud.

Kollagen spiller en avgjørende rolle hvis du ønsker ungdommelig hud. Dette fordi kollagen danner et støttende rammeverk som reduserer forekomsten av fine linjer og rynker, samtidig som det bevarer hudens fasthet og elastisitet. I tillegg fungerer kollagen som en støttespiller for sårheling og vevsreparasjon ved å bidra til veksten av nytt vev. Kort sagt er kollagen fundamentet for å oppnå en glødende og sunn hud.


Hva betyr det at kollagen brytes ned?

Kollagen brytes naturlig ned når vi blir eldre, og minker med en hastighet på 1% hvert år etter fylte 30. Når dette skjer blir hudens struktur mindre organisert, noe som gir en økning av fine linjer, rynker og slapp hud. Det er forskjellige faktorer som bidrar til denne prosessen:


Alder: Aktiviteten av fibroblast (en type hudcelle) avtar naturlig med alderen. Ettersom fibroblaster produserer kollagen, er en nedgang i produksjonen uunngåelig. 

Overdreven UV-eksponering: UV-stråler akselererer ytterligere nedbrytningen av kollagen.

Miljøforurensning: Luftforurensende stoffer og partikler kan også nedbryte kollagen.

Kronisk stress: Langvarig stress utløser utskillelsen av hormoner som kortisol, som kan påvirke kollagen negativt.


Ved å forstå disse faktorene kan man bedre tilpasse hudpleierutinen for å minimalisere nedbrytningen av kollagen og opprettholde hudens helse og vitalitet.


Dermalogica serum produkt påføres på bar hånd for å demonstrere konsistens.
Dermalogica lanserte nylig Pro-Collagen Banking Serum. Et serum som opprettholder kollagen nivået i huden.

Hva gjør kollagenserum for huden din?

Og så til det store spørsmålet er: hva gjør et kollagenserum for huden min? Kan det bidra til å bygge opp kollagennivået igjen?


Mens dagens marked flommer over av ulike kollagenserum, er det nødvendig å være klar over at kollagenmolekylene er for store til å trenge gjennom hudens overflate. Derfor vil et kollagenserum i seg selv ikke direkte bidra til å gjenopprette kollagennivået i huden.


Imidlertid kan slike serumer ha andre fordeler. De kan inneholde ingredienser som fuktighetsgivende midler, antioksidanter og peptider som kan bidra til å forbedre hudens generelle tilstand og redusere synlige tegn på aldring. Disse produktene kan også hjelpe til med å bevare eksisterende kollagen og støtte hudens elastisitet.



Pro-Collagen Banking Serum er et kraftig serum som hjelper til med å fremme, beskytte og bevare hudens kollagen i huden. Gir en synlig fyldigere, mer glødende hud og gir fuktighet for å bidra til å redusere synligheten av fine linjer.

bottom of page