top of page

Solbeskyttelse er essensielt for en sunn hud og en strålende fremtid. Det varmer hjertet mitt å høre at du tar solkrem på alvor! Det er virkelig en avgjørende del av hudpleierutinen din. Heldigvis har vi nå bedre kunnskap om hvor viktig solbeskyttelse er sammenlignet med før. I dette innlegget skal jeg fortelle mer om hvorfor solfaktor er så viktig og hvordan du velger riktig solkrem.


"Jeg bruker solkrem hver dag" er en setning som kan få meg til å danse på bordet. Jeg er så glad for at det blir mer og mer kunnskap om solfaktor. Når vi ser tilbake på vaner fra tidligere, som bruk av jordnøttolje, høyfjellssol og oljer med lave SPF-verdier som 2-4, innser vi hvor langt vi har kommet. Er dette metoder du kunne brukt i dag? *lukker øyne og krysser fingrene for at du sier nei*


Men vi har likevel en vei å gå. Hva om vi alle endrer tankegangen om at det er heller er beskyttelse mot farlig UV-stråler enn bare "solkrem". Jeg utfordrer deg i hvert fall.


Solkrem påføres i ansikt.
Beskytt huden med solfaktor hver dag.

Vi er alle enige om viktigheten av å bruke solkrem for å beskytte huden vår mot hudkreft. Men det er så mange flere grunner til å smøre på solkrem (les: UV-beskyttelse) hver dag, året rundt. La meg introdusere deg for en enkel huskeregel jeg nettopp har laget: SPF mot API! La oss se på disse tre punktene sammen:


Aldring

Selv om overdreven soling er noe de færreste av oss gjør i dag, er beskyttelse mot UV-stråler avgjørende hvis du ønsker å motvirke hudens aldringsprosess. UV-A stråler er den primære årsaken som øker aldringsprosessen av huden, og de påvirker oss selv på overskyede dager og gjennom vinduer. Faktisk, er du ute mer enn du er bevisst over og dermed mer utsatt enn du kanskje tror - enten det er når du tar ut søppelet, henter posten, sitter i bilen, henter i barnehagen eller handler i butikken. Ja, du tenker kanskje at jeg overdriver, men hver UV-eksponering bidrar til nedbrytningen av kollagenet i huden, noe vi alle ønsker å bevare så lenge som mulig.





Pigmentering

Hudfargen din bestemmes av mengden pigment i huden. Pigmentet kalles også melanin, det produseres av celler i huden kalt melanocytter. Pigmentering er en del av immunforsvaret og hudens naturlig spf - nesten som en paraply som beskytter DNA-et i cellene dine.


Men overdreven UV-eksponering kan forstyrre produksjonen av melanin, og føre til uønskede pigmentflekker. Forebygging er nøkkelen her; det er mye lettere å unngå pigmentering enn å reparere den etterpå. Så husk å smøre deg med UV-beskyttelse regelmessig for å bevare hudens jevne og vakre tone.




Inflammasjon

Inflammasjon er en av hovedårsakene til mange hudtilstander og sykdommer. Faktorer som forurensning, stress, hormonelle endringer, sår- og overbehandlet hud kan alle bidra til å skape inflammasjon i huden. Det er viktig å være klar over at UV-eksponering også kan utløse inflammatoriske reaksjoner i huden, noe som kan føre til en ond sirkel av betennelse.


Ved å beskytte deg mot UV-stråling kan du stoppe denne sirkelen. Så vær konsekvent med solbeskyttelse for å bevare hudens helse og motvirke inflammasjon.





Så hvilken SPF skal du velge?

Når du velger solkrem, er det viktig å tenke på SPF-nivået. SPF 30 beskytter mot omtrent 97% av solens stråler, mens SPF 50 beskytter mot ca. 98% av strålene. Begge er derfor gode valg for solbeskyttelse.


Men det viktigste punktet er at du påfører produktet rikelig og jevnt, og å gjør det ofte nok, spesielt på solfylte dager eller når du planlegger å være utendørs over lengre tid. En god huskeregel er å bruke to fingerlengder hver andre time.


Ikke glem steg fire i basisen - avslutt alltid morgenrutinen din med spf for å sikre at huden din er beskyttet gjennom hele dagen.


Solkrem påføres på hånd.
Ta vare på huden med spf fra Dermalogica.
Kjemisk eller fysisk filter?

Valget mellom kjemisk og fysisk solfilter avhenger av personlige preferanser, hudtype og eventuelle sensitiviteter. Kjemiske filtre absorberer solstrålene og kan være lettere å påføre uten å etterlate synlige rester på huden. På den annen side reflekterer fysiske filtre solstrålene bort fra huden, og de er ofte bedre egnet for sensitiv hud eller personer som opplever irritasjon med kjemiske filtre.


Hvis du er usikker på hvilken type solkrem du bør velge, kan det være lurt å prøve begge typer for å se hva som fungerer best for deg og din hud. Og om du har opplevd at UV-beskyttelse kan svi i øynene, så kan det være en ide å bytte til fysisk filter.



SPF er viktig for hudhelsen din og for å bevare en ung hud lengst mulig ~


Happy smøring


Hanna

bottom of page