top of page
Kroppen din er utrolig smart, og huden utgjør ikke noe unntak. Den jobber i en egen fuktighetssirkel. Huden mottar vann fra det du inntar gjennom drikke og kosthold, samtidig som den drar nytte av høy luftfuktighet for å trekke til seg ekstra fuktighet. I tillegg spiller naturlige fuktighetsfaktorer en avgjørende rolle i å opprettholde hudcellenes optimale funksjon og styrke hudbarrieren din slik at den effektivt holder på fuktigheten.

Så hvorfor skal vi trenge å tilføre fukt?

Hver dag fordamper det omtrent en halv liter vann gjennom huden din. Dette fenomenet, kjent som TEWL (transepidermalt vanntap), innebærer at vannet fra hudlagene forsvinner direkte gjennom hudbarrieren din. Å kontrollere TEWL er avgjørende for å opprettholde hudens fuktighet, helse og vitalitet.


Dette vanntapet øker betydelig når hudbarrieren din er svekket. Faktorer som tørt inneklima, lav luftfuktighet, overdreven bruk av hudpleieprodukter, medisinering og utilstrekkelig væskeinntak er blant de vanligste årsakene til svekket hudbarriere. Dette resulterer i en fuktfattig hud, som kan føles tørr og stram.

Fuktighet og hudbarriere går hånd i hånd når det gjelder å oppnå en sunn og balansert hud. Som terapeut prioriterer jeg alltid å balansere disse to faktorene når vi starter behandlingen. Dette er avgjørende før vi kan gå dypere og begynne å bruke mer aktive ingredienser. En hard start med flere sterke ingredienser kan føre til en større ubalanse i huden og en svekket hudbarriere. Derfor ønsker jeg alltid å sikre at huden din er godt hydrert og at hudbarrieren er intakt.Forskjellen på tørr og dehydrert hud 

Å forstå forskjellen mellom tørr og dehydrert hud er avgjørende for å kunne gi riktig pleie til huden din. Mens begge tilstandene kan føre til følelsen av tørrhet og ubehag, er årsakene og behandlingen forskjellige. Å forstå hvilken hudtype og hudtilstand du har, er nøkkelen til å velge riktige produkter og pleierutiner for å gjenopprette hudens sunnhet og balanse.


Tørr hud er en genetisk hudtype (medfødt) og kjennetegnet av redusert lipidproduksjon og færre talgkjertler. En tørr hudtype kan balanseres og håndteres ved å bruke riktig ingredienser og riktig rutine.


På den andre siden er dehydrert hud en tilstand og kan korrigeres. Nettopp fordi det er en hudtilstand og ikke en hudtype. En hudtilstand kan skyldes flere eksterne og interne faktorer ~ og kan derfor forbedres gjennom tilpassede rutiner og behandlinger.

Vi trenger alle fuktighet - selv du med fet hud

I vår hudpleierutine bruker vi fuktighetskrem som ikke bare gir huden fuktighet, men som også stimulerer huden til å produsere sine naturlig fuktfaktorer, binder vann i huden og legger seg som et beskyttende lag med fuktighet på overflaten, som holder huden sunn og sterk.


Og husk ~ når huden din føles stram, er det viktig å ikke hoppe over eksfolieringen. Når huden mangler fuktighet, kan avskallingen av døde hudceller bli mindre effektiv. Dette kan føre til opphopning av døde hudceller, som igjen kan gjøre at ingredienser ikke når frem dit de skal i huden din.


Jeg ønsker deg en fin søndag og minner deg om å drikke masse vann. Nå skal jeg ta meg et stort glass vann ihvertfall 💦Stay hydrated,

Hanna 
bottom of page